Eerste dagen in Aussie - Reisverslag uit Rainbow Beach, Australië van Danielle en Niels - WaarBenJij.nu Eerste dagen in Aussie - Reisverslag uit Rainbow Beach, Australië van Danielle en Niels - WaarBenJij.nu

Eerste dagen in Aussie

Blijf op de hoogte en volg Danielle en Niels

13 September 2012 | Australië, Rainbow Beach

Warning: it takes a long time to read this!!!

Heerlijk weekend gehad bij Rin en Mathijs. Wat hebben ze goed voor ons gezorgd en dat met dikke buik! We hebben genoten en kijken nu al uit naar het zien van de baby aan het eind van onze trip door Australië.
Na dit heerlijke weekend waarin we onze eerste Koala’s (in opvangcentrum dan wel) en kangaroo’s hebben gezien hebben we onze plannen moeten wijzigen. Maandag hebben we de huurauto opgehaald (vreemd keek de beste man ons aan toen we vertelden dat IK de hoofdbestuurder was en we Niels graag toe wilde voegen als extra bestuurder haha). We hoefden deze extra bestuurder niet te betalen omdat we de auto zo lang huren, dat scheelt weer. Terug bij Rin bleek dat we niet donderdag maar dinsdag al de 2 daagse tour op Fraser Island moesten doen dus moesten we in 1x bijna 300km noordwaarts rijden. Geen punt, wij zijn gaan rijden en Rin heeft voor ons de permit voor de camping geboekt en doorgegeven per sms. Makkelijk nu we ook een Australisch nummer hebben namelijk!
Om 18.00uur in de schemer de tent opgezet en lekker gegeten. ’s Nachts een flinke regenbui en in de morgen een kalkoen die aan onze gevallen hamburger was begonnen met veel geluid. Buiten deze vriend was het wakker worden met zee geluiden heerlijk en was het uitzicht fenomenaal! Helaas moesten wij snel ons klaarmaken om naar Rainbow beach te rijden voor onze pick-up naar Fraser Island.
*vanaf hier wordt het een lang verhaal maar dit kunnen we jullie niet onthouden*
Iets na 11en kwam onze 4wheeldrive sunrover car aangereden. Eenmaal bij de auto wilde Vince, onze gids, vertrekken en hoorde ik Nederlands achter me, er zaten 2 Nederlandse meiden ook bij de tour. Verder was er een vrouw uit Duitsland, een meisje uit Duitsland voor studie, een meisje uit Engeland, een jongen uit Frankrijk en een moeder en dochter uit Zuid-Afrika. Een gemengd maar gezellig gezelschap, zo bleek tijdens de tour. We zijn de hele weg langs Inskip point gereden (waar wij net vandaan kwamen) en zijn op de boot gereden naar de overkant. Dit was nog geen 10min. Daarna zijn we meteen met de 4WD het strand op gereden en begon onze trip. Wat geweldig mooi om zo over het strand te crossen, hobbel de bobbel in de auto. We hebben meteen al een dingo gezien langs de duinen en zelfs op de foto kunnen zetten. We moesten zo’n 64km langs het strand rijden om bij het scheepswrak te komen, Maheno beach. Helemaal verroest lag het daar op het strand. Hierna zijn we de auto weer in gesprongen om terug te rijden naar Eli Creek waar we konden pootje baden. Heerlijk met de voetjes in het zoete water dat ontspringt ergens op het eiland. Je kon 2km er doorheen lopen wat wij een klein stukje, stroomopwaarts, gedaan hebben.
Toen was het tijd om verder terug te rijden naar Lake Wabby. Dit is het diepste meer van het eiland, 12m. Het wordt nergens gevoed met water van de zee en is omringd met zand. Een ware woestijn. Vince had ons uitgelegd hoe we moesten lopen en het zou ongeveer 40min lopen zijn tot we bij het meer waren. Een mooie wandeling, op blote voeten, tussen de bossen door en om uiteindelijk op een enorme zandvlakte uit te komen. Foto’s gemaakt, voetjes in het meer gelopen en genoten van de omgeving. Toen terug naar de auto…met een omweg. Niels was er van overtuigd dat we om het meer heen moesten lopen. 4 anderen waren ons al voorgegaan. Eenmaal boven stond er een bord met Lookout en was ik er zeker van dat dit niet de juiste weg was omdat de Lookout een doodlopende weg omhoog was en wij toch echt naar beneden terug moesten. Toch zijn we achter de anderen aangegaan die halverwege terug kwamen. Samen zijn we verder omhoog gelopen om iets verder boven toch weer terug te keren en op de terugweg de laatste 3 tegen te komen. Die wisten zeker dat we omhoog moesten dus toch weer omhoog met de hele groep. Het begon al schemerig te worden en bijna boven wist ik het zeker, dit liep dood en was de verkeerde weg. Niels wilde me nog steeds niet geloven maar we zijn als groep toch echt omgedraaid om de hele weg terug te lopen. Dit heeft bij elkaar anderhalf uur geduurd. Langzaamaan werd het steeds donkerder en we wisten dat het om 18.00uur gewoon zwart zou zijn. We zijn continue met de hele groep bij elkaar gebleven, dat was het belangrijkste! We hebben er een leuke tocht van gemaakt en dit alles op blote voeten!! Dingo’s konden overal zitten maar vooral ook slangen. Een dingo doet je niets zolang je in een groep bent maar in het donker zie je geen slangen en die kunnen wel zeer gevaarlijk zijn. Vince zou vast ongerust zijn want boos daar was hij niet echt het type voor. Bijna aan het eind bleek dat Niels met Cheryl en Nicola (moeder en dochter) een Brown snake had gezien, een van de giftigste die er zijn!! Wij zijn daar gewoon langs of misschien wel overheen gelopen!!! Toen kwamen we aan bij Vince die zo ontzettend blij was dat we er weer waren en dat we als groep bij elkaar waren gebleven. Hij was ontzettend ongerust geweest! Maar toen moest de terugweg met de auto nog beginnen. Er was een contact los bij de lichten dus wanneer hij ging rijden gingen zijn lichten uit. Dat betekende dus dat we in het donker over het strand moesten rijden. Super gaaf en heel erg hobbelig. Wie maakt dat nou mee, normaal zit je dan al bij je tent te barbecueën!! Bij het resort hebben we er 3 uitgegooid en zijn wij doorgereden, dit keer met onze 2 hoofdlampjes uit het raam dienend als koplampen. Zo gaaf om in het donker over het strand te rijden met een prachtige sterrenhemel en de zee!!
Om 20.30uur waren we bij de tenten, klaargemaakt voor het slapen, vlug gegeten van de bbq en tot slot nog even bij het kampvuur gezeten. Zoveel sterren kun je in NL gewoon niet zien, echt mooi!!
Om half 7 de volgende ochtend stond Vince voor onze tent te roepen dat we wakker moesten worden. We hadden het beide best koud gehad vannacht maar wel ok geslapen. Tent opgeruimd, gegeten, snelle douche en off we go! Na het ontbijt lag er opeens een python op de tafel achter ons. Die heb ik natuurlijk even aangeraakt en vastgelegd op de foto! Eerst de anderen bij het resort opgehaald en toen doorgereden door de bush naar Central Station. Een voormalig houthakkerskamp waar we door een soort regenwoud hebben gelopen.
Hierna zijn we naar Lake McKenzie gereden. Vince zou voor ons de lunch klaarzetten en wij hadden een uurtje om naar het meer te gaan. Lekker gezwommen, zelfs Niels, toen geluncht en nogmaals gezwommen maar nu op een afgelegen strandje wat nog veeeeel mooier was! Ook een gekke fotoshoot gehouden met de Nederlandse meiden op de tour. Door de bush terug naar het strand en de terugreis met de auto was weer heerlijk hobbelig! We moesten terug naar het strand om over te stappen op een andere auto naar Rainbow beach om de huurauto weer op te halen. Deze was vertraagd maar eenmaal daar en in de auto wist hij het gaspedaal goed te raken en wij vlogen door de auto. Het werd vloed en opeens stonden we bij een waterovergang tot vrij diep in het water met de auto. In zijn achteruit en Eugene sprong de auto uit maar greep op het laatste moment zijn sigaretten nog mee. Hij liep het water in en stak rustig lopend gewoon een sigaret op die hij vervolgens terug bij de auto tegen zijn shirt uitdrukte….wat een vent was dit met zijn gele tanden en bivakmuts op zijn kop. Hij scheurde er doorheen, wilde over het strand bij de barge komen maar heeft toch af moeten slaan inlands omdat het te snel vloed werd en het strand dus onberijdbaar. De barge was al schoongemaakt maar wij mochten nog naar de overkant waar we in snelle vaart naar Rainbow beach zijn gereden. Wij snel in de auto en in plaats van rustig ’s middags de tent opgezet te hebben ditmaal echt in het donker. Maar wij zijn inmiddels zo’n goed team dat de tent binnen 10min stond en slaapklaar was! We hebben wat noodles gekookt en gegeten en daarna genoten van de mooie sterrenhemel.

• 13 September 2012 - 09:46

Frans:

heel beetje jaloers :-s

Damn wat klinken die verhalen allemaal gaaf.. Geniet er van saampjes!! xxx

• 13 September 2012 - 10:11

Jacqueline:

Hoi hoi,
    Wat een heerlijk verhaal en wat hebben jullie nu al veel meegemaakt, in ieder geval is het duidelijk dat jullie genieten en dat is het belangrijkste. Op naar het volgende avontuur. Dankzij de verhalen en de foto's kunnen we toch een beetje met jullie meegenieten en dat vinden we heerlijk!!
    Hier gaat alles zijn gangetje en heb ik mijn eerste Elysium-bezoek achter de rug. Ik vond het geweldig, dus er volgen er nog meer ;-). Heel veel knuffels van mij en geniet lekker.
    Dikke kus mama/Jacq

• 13 September 2012 - 10:35

Serena:

hey daan en niels,

Wat een verhalen al zeg. Jullie zijn net begonnen ;) Dat belooft wat voor de rest van de maanden!!!
    Hier gaat alles goed... Wij hebben Roan zijn kamer helemaal af en hij slaapt heerlijk in zijn grote jongens bed... Gister hebben we de babykamer behangen... Nu nog alles schoonmaken en de nieuwe (ROZE) kleertjes inruimen en het bedje opmaken en dan kan mevrouw komen...
    Verder vertelde Marlon gister dat ze de inspectie op school hadden en de school is nu een zwakke school geworden, dus dat was positief. In april komen ze weer en de kans dat ze dan een voldoende score halen is aanwezig. Je zult die verhalen vast wel van Simone horen...;)

Geniet lekker daar en we houden jullie verhalen in de gaten!!

Kussie Marlon, Serena en Roan

• 13 September 2012 - 10:41

Titta:

Hallo Luitjes.

Wat een geweldig leuk verslag.
    Het lijkt wel een boek waar je instapt en niet meer uit kan. Het is leuk om te lezen dat jullie een heerlijk weekend hebben gehad bij Rinske en Mathijs. De foto's waren ook erg mooi bij het vorige verslag.
    Jullie kunnen volgens mij je ogen niet geloven zoveel moois en indrukwekkends er te zien is aan de andere kant van de wereld. Ook is het leuk dat er Nederlanders bij jullie in de groep zitten.
    Minder leuk lijken mij de slangen en het donkere ( ben namelijk zo nachtblind als een koekoek hihi).
    Mij zou het dan ook niet lukken om in korte tijd een tentje op te zetten. Jullie zijn daar straks echt kampioen in. Hier begint het al een beetje op herfst te lijken, maar bij jullie zal het lekker weer zijn. Jullie gaan daar het voorjaar tegemoet. Ben benieuwd hoe de sterrenhemel eruit ziet. Neem aan dat er nog wel foto's van komen :-) Nog heel veel plezier en blijven genieten !!!!

Heel veel liefs van

BER, TITTA, VANGOBBEL, MAX, XSARA, DANTE en OTTO. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 13 September 2012 - 10:53

Deb:

Hey lieverds,

Wat een heerlijk verslag weer om te lezen zeg.
    Wat Titta al zei, net alsof je een boek induikt. Heerlijk, maar ook zo onwerkelijk.
    Gevoelsmatig zitten jullie hier gewoon om de hoek, maar het blijkt aan de andere kant van de wereld te zijn, how bizar en ook zo met de foto's erbij! Voor jullie is het genieten ten top, maar wij genieten heel erg mee hoor!

De foto's zijn erg mooi en geven goed weer wat je in je verhaal vertelde. Ik mis alleen de foto van de sterren. Als het jullie lukt, foto!!!

Genieste verder. We kijken weer enorm uit naar het volgende verslag hoor.

Veel liefs, Huib, Deb en de hondenmeiden xx

• 13 September 2012 - 12:13

Kim:

Stiekem op school even jullie belevenissen aan het lezen!
    Wat gaaf om te lezen en de foto's te bekijken!!
    Super bedankt voor jullie leuke kaart! Ik heb een extra borrel gedronken namens jullie ;)

Dikke kus!!

• 13 September 2012 - 12:55

Eva Patrick En Luuk:

Lieve Niels en Dani

Wat een mooi verhaal Op naar heel veel meer.
    Hier genieten we van een weekje vakantie. Helaas wil het weer niet helemaal mee werken, maar we vermaken ons prima. Dagje naar de efteling geweest en Luuk heeft zich prima vermaakt. En wij hebben ons natuurlijk ook prima vermaakt.
    Verder gaat hier alles zijn gangetje, en doen we rustig aan.

Heel veel liefs xxxx van Luuk

• 13 September 2012 - 14:38

Pap En Mam:

Wat een verhaal en dat al aan het begin van jullie reis, wat zal er nog op jullie pad komen!!
    Hier in frankrijk aan de kust is het nogal winderig, denken er over om weer land in waarts te gaan. Verder met onze trektocht met sleurhut.......
    Wel iets anders dan jullie tocht, wij komen geen slangen en andere rare beesten tegen ja misschien een tuinslang.
    Fijn om jullie verhalen zo te lezen we gaan zowat elke dag kijken op de iPad of er een verslag van jullie is , ook al weten we dat dat niet elke qdag zo is .
    Maar we kijken er wel naar uit.
    Trouwens hele leuke foto's als we thuis zijn laat ik er een afdrukken.
    Nou geniet weer van alles en pas goed op elkaar.
    Dikke dikke kus pap mam.

• 13 September 2012 - 17:37

Maxime:

Hoi lieve Dani en Niels,

Wat een avontuur! Echt geweldig om te lezen en waarschijnlijk was het ook wel heel erg spannend... Zo ben je nog maar een aantal dagen in Australië en heb je al zoveel te vertellen ;)! De sterrenhemel daar is inderdaad echt geweldig mooi. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het zag...

Mooie foto's hebben jullie al gemaakt. Maak er maar heel veel, maar leg hem soms ook even weg om gewoon echt even volledig te kunnen genieten. Het gevoel, de geur, hetgeen wat je ziet, is iets wat niet vast te leggen is. Dus geniet vooral!

Liefs,

Maxime.

• 13 September 2012 - 19:49

Simone:

Hoi lieve Daan en Niels,,

Wat een supergeweldig avontuur is t nu al zeg!!
    Heerlijk om dit keer iedere keer te lezen.
    Zoals Serena al zei is de inspectie afgelopen dinsdag geweest.
    We zijn nog maar zwak..beetje vreemd om daar blij mee te zijn, maar wettelijk gezien kan je niet eem stap overslaan. Ik was om half 9 meteen aan de beurt..hele leuke vent maar op t moment dat hij ging kijken naar mn les, aws hij alleen maar dingen aan het noteren en liet verder niet blijken wat hij er van vond.. Werd er echt bloednerveus van en was blij dat ie weg was hihihi..later die middag hoorde we dat inspectie alle lessen goed vond maar dat de onderbouw en bovenbouw er in positieve zin uitsprongen..dat was dus weer een mooie opsteker...verdr gaat alles goed met mn klasje..16 kids dus dat is goed te doen..mis je wel op school hoor en een heleboel collega's met mij..
    Nou ga nog lekker genieten van jullie waanzinnige reis en ik blijf jullie volgen!!
    Liefs dikke kus Simone en Joey

• 13 September 2012 - 19:52

Mimo:

WOW lieve Dani en Niels, ik ben jaloers, wat een verhaal! En dit is pas het begin, jullie zijn pas net weg, wat een fantastisch avontuur. Zoveel mooie foto's ook al, het is elke keer weer genieten, net of je er zelf een heel klein beetje bij bent. En gelukkig zijn jullie dankzij Dani's onberispelijke gevoel voor richting niet ergens hulpeloos verloren in de woestenijen van Fraser Island (foei Niels, jij was toch ook een searcher ;) ) Ik kijk nu al uit naar jullie volgende verslag, jullie zijn mijn favoriete globetrotters! Liefs en kusjes van Mimo

• 13 September 2012 - 19:57

Madeleine:

Hallo Dani en Niels,

Wat een geweldig veslag zeg ik heb ervan genoten en kijk natuurlijk uit naa jullie volgende verslag wat een geweldig avontuur maar kijk uit voor de slangen en andere engen beesies dus.
    Tot de volgende keer.
    Ik heb weinig te melden.

kus van mij

• 15 September 2012 - 08:17

Danielle En Niels :

Lieve allemaal,
    Wat leuk om jullie reacties te lezen. Een hoop belevenissen nu al en we genieten volop maar vinden het ook heelrijk om te lezen hoe het bij jullie is!!
    Helaas is het ons nog niet gelukt om de sterrenhemel vast te leggen, fotofanaten kunnen ons misschien de juiste instellingen geven?! Broerlief of Juul??! We blijven proberen maar van die sterrenhemel genieten we tot dusver gewoon zonder camera!!
    Internet is hier traag en sporadisch aanwezig dus een volgend verslag laat nog even op zich wachten!
    Dikke kus van ons

• 16 September 2012 - 10:03

Aart:

Wat een avonturen al direct in het begin. Nog maar net begonnen en wat je beleefd hebt is al genoeg materiaal voor een "gewone" vakantie.
    Hou dat vol! :-)

Gr. Aart

• 16 September 2012 - 18:34

Angela En Eric:

Hoi Niels en Dani,

Wat heerlijk om jullie volgende avontuur te lezen. Het is inderdaad alsof ik een boek aan het lezen ben. Je schrijft heerlijk Daantje. :) Prachtige foto's zeg
    Hier gaat alles zo zijn gangetje ben net een aantal dagen vrij geweest. We wachten rustig op jullie volgende verhaal. Geniet saampjes

xx van ons

• 17 September 2012 - 17:06

Olga&Truong:

Lieve Dani en Niels,

Wat een superervaringen hebben jullie al opgedaan, en dat is zo'n vroeg stadium van jullie reis! Heerlijk dat jullie zo aant genieten zijn. Leuk ook met de foto's erbij! Maarre.. wel een heeeeeel bijzondere houding voor een fotograaf die jij aannam op 1 van die foto's Daan! Haha, weet zeker dat als je zo al je foto's maakt, dat die sterrenhemel ook goed vastgelegd gaat worden binnenkort!

Geniet van jullie reis en we zijn benieuwd naar jullie volgende verslag!

XxX

• 17 September 2012 - 17:06

Olga&Truong:

Lieve Dani en Niels,

Geniet van jullie reis en we zijn benieuwd naar jullie volgende verslag!

XxX

• 18 September 2012 - 00:06

Sab:

Hoi Banaan en Niels,

Beetje late reactie op het verslag, maar ik ben aan zoveel dingen tegelijk aan het denken.
    Maarja, beter laat dan nooit dan maar ;-)

Jullie hebben weer lekker wat meegemaakt en ik geniet weer van jullie verhalen (net als toen met je verslagen uit Turkije zus).

Voor ons duurt het nu nog maar heel eventjes tot we de sleutel krijgen en dan hard aan de slag in ons huisje. Ik heb er zin in!

Geniet van alles wat jullie doen!! Tot het volgende verslag!!
    Dikke kus voor allebei!!
    Sabrina x x

• 19 September 2012 - 09:42

Ria Van Gilst Den Haring Hoi Hoi:

hoi daantje en niels wat hebben we genoten van jullie verslag reageer een beetje laat maar was met vakantie in noordwijk geweldig wat jullie allemaal beleven klein beetje jaloers zijn we wel hoor heel leuk om jullie zo te kunnen volgen genieten jongens en tot hrt volgende verslag opa en oma fladder groetjes uit kille nederland