Laatste week Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Danielle en Niels - WaarBenJij.nu Laatste week Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Danielle en Niels - WaarBenJij.nu

Laatste week Nieuw Zeeland

Door: Danielle

Blijf op de hoogte en volg Danielle en Niels

18 December 2012 | Vietnam, Hanoi

Sorry van de filmpjes, ik kreeg pas later een mail dat ze niet geplaatst waren dus ik ga het deze keer weer proberen! Hopelijk kunnen jullie ze dan wel zien!

Onze laatste dagen in Nieuw Zeeland waren best rustig. In Kaikoura hebben we lekker gewandeld, veel zeehonden gezien en genoten van de laatste dagen in ons huisje/tent. We stonden aan de rand van de camping met uitzicht over de bergen en weilanden, echt genieten dus!! We hebben namelijk ons huis met inboedel verkocht!! Een stel uit Nederland komt over voor de bruiloft van een van hun broers en blijft dan nog 3 weken kamperen en zij hebben alles van ons overgekocht, klein bedrag maar voor ons een hoop gesjouw minder en weer een paar overnachtingen in Azie :)
In Kaikoura heb ik ook voor het eerst voor kapper van mezelf gespeeld. Ik heb aan een Nederlands meisje gevraagd of ze een vlecht wilde maken zodat Niels nog even kan oefenen en toen het puntje eraf geknipt. Dit is wat mijn kapster had gezegd alleen sorry kapper Kim, misschien een iets te groot puntje afgeknipt haha. Gelukkig ziet niemand het hier dat het een beetje scheef is maar de dooie puntjes zijn eraf in ieder geval!
We zijn na Kaikoura naar Christchurch gegaan waar we in Spencerville verbleven in een cabin (omdat we ons huis natuurlijk verkocht hadden). Daar hebben we genoten in de prachtige bieb met uitzicht over het strand.
Christchurch zelf is vooral flink verwoest. De wegen zijn ontzettend slecht, hobbels en gaten zijn daar heel normaal en de borden met Earthquake damage staan geregeld langs de weg. Het centrum is voor een groot gedeelte afgesloten en de winkels zitten in containers. Toch heeft het enorm veel sfeer en waren wij er ook nog eens op zondag dus was het druk met straatartiesten. Hartstikke leuk en we hebben dan ook genoten van sfeervol containercity in het zonnetje!
We hebben ook nog heerlijk gewandeld in de Botanic Gardens, die het alleen nog steeds niet halen bij de prachtige tuinen in Singapore.
We hebben onze Nieuw Zeeland reis afgesloten met Fish&Chips op het strand (vergezeld door ca. 20 meeuwen brrr) en daarna een avondje in de bios om natuurlijk The Hobbit te zien! We hebben genoten en zaten heerlijk in shorts, gandals (slippers) en tshirt in de bios maar hadden wel onze wollen Merino sokken aan :)

We hebben genoten van Nieuw Zeeland ondanks het weer. En Renée om nog even op de kerstversiering terug te komen. Wij dachten ook dat dat heel uitbundig zou zijn maar helaas, op de camping hebben we meer versierde caravans en tenten gezien dan in alle dorpjes en steden waar we doorheen zijn gereden. was dus net als de Santa Parade een beetje een tegenvaller want in de winkels barst het van de versiering, ik wil dus niet weten hoe het IN de huizen eruit ziet in deze tijd haha!

Onze vluchten zijn perfect gegaan. In ieder geval tot aan Singapore. We zaten eerst met zijn 2en bij het raam in de boeing 767 naar Sydney en daarna hebben we gevlogen met het grootste vliegtuig ter wereld, de A380!! Eigenlijk merk je er niets van want de indeling is hetzelfde alleen zit de business verdieping boven je. We hebben natuurlijk weer films gekeken, TED, en ik heb dubbel gelegen!! Ik heb ook nog een beetje geslapen gelukkig want we slaan de nacht over. We zitten op dit moment namelijk op Singapore Changi Airport en het is hier 1.30uur. We vliegen morgenochtend om 8.00uur dus we slapen waarschijnlijk morgen als we in het hotel aankomen in Hanoi! Deze hebben we daarom ook van te voren maar geboekt, dat scheelt weer zeulen met onze zooi en kunnen we des te eerder ons bedje in want we storten neer!!

Onze vlucht naar Hanoi verliep prima. Nog voor het vliegtuig opsteeg vielen mijn oogjes dicht maar helaas heeft dat maar een uurtje geduurd. Inmiddels zijn we, 33 uur onderweg, aangekomen in Hanoi. Visum was vrij snel geregeld omdat we de formulieren al ingevuld hadden maar natuurlijk weigerde de computer bij Niels dus stond ik al voorbij de paspoortcontrole en moest hij naar een andere balie. Daar was het vrij snel geregeld en kwamen ook meteen onze tassen voorbij dus op naar de Tourist Info. We werden belaagd door taxichauffeurs maar hebben voor uiteraard veel te veel geld een prive taxi genomen die ons voor het hotel afgezet heeft. Tot nu toe doet Hanoi ons sterk denken aan Istanbul. Auto’s, scooters, fietsers en voetgangers delen hier gewoon de snelweg. Bellend, zonder helm op je scooter, hand uitsteken of toeteren als je opzij gaat, inhalen waar en wanneer je maar wilt en gewoon gaan. Zijn er dan mensen die een helm dragen dan hebben de vrouwen wel een aangepaste met een inkeping voor hun staart, het is ongelooflijk. De wegen zijn ontzettend druk en vooral in het centrum waar ons hotel ook staat. We moeten nu gaan beslissen waar we heen gaan en met welke organisaties etc want het is natuurlijk kerst en dus nog drukker met toeristen dan normaal. Maar voordat we ons daar druk over gaan maken gaan we nu eerst even onze ogen sluiten en bijslapen want 2 uurtjes slaap in 33 uur is niet veel!!

• 18 December 2012 - 07:04

Kim:

Wat een mooi verhaal weer! Fijn te lezen dat jullie verder wel een goede reis hebben gehad. En heerlijk genieten van Azië! Bijzonder denk ik om terug te kijken op de afgelopen maanden. Wat jullie allemaal al mee hebben genaakt, gezien en gedaan hebben. Echt heel vet!!
    Ik volg jullie trouw maar hou het nu kort, werk roept :)

Veel liefs Kim

• 18 December 2012 - 07:07

Jacqueline:

Hoi hoi,

Weer heerlijk zitten lezen, fijn dat jullie nog een paar heerlijke laatste dagen in Nieuw Zeeland hebben gehad en heel attent van de meeuwen daar om gedag te komen zeggen :P.

Met de kerstversiering hier in huis gaat het redelijk, Poes en Fee houden niet van laaghangende ballen en de slingers moet ik ook regelmatig terughangen. Maar het is wel een schattig gezicht als ze je dan van onder de boom heel onschuldig aankijken.

De laatste schoolweek is een feit en ik ben blij als het vrijdag is. Zalig 2 weken vakantie en bijtanken. Geniet van jullie verblijf in Vietnam en we wachten weer rustig af op een volgend verslag!

Lafjoe xmama/Jacq.x

• 18 December 2012 - 07:43

Titta:

En toen was er Azië .

Nieuw-Zeeland is voorbij gevlogen.
    En zoals de vorige keer, vogels, vogels,vogels........toch vinden ze jullie leuk :-)
    Ook de pinguïn op de video is echt schattig.
    Je zou hem zo een hand geven en gezellig met hem meelopen.

De foto met "jullie uitzicht in Kaikoura" lijkt wel een beetje Villa Felderhof-achtig.
    Echt prachtig.
    We zijn dan ook zeer benieuwd naar de foto's die gaan komen.
    Zoals jullie al beschreven , drukke straten en heel veel verkeer.
    Het leukst lijkt me al die kraampjes met verschillende soorten eten......FOTO!!!!!!!

Hier was het een weekend vol verrassingen.
    Eerst gezellie met jullie zitten skypen en zondag (16 december ) heb ik ruim een uur met Raymond zitten Whatsappen. Dus tantetje is weer helemaal heppiedepeppie :-)
    Aankomend weekend komt mijn andere vriendinnetje ( groot en klein) lekker logeren, wat heb ik me nog meer te wensen.

Gelukkig is de reis, ook al was het lang, goed verlopen en kijken we weer uit naar de volgende verslagen.
    Rust lekker uit en heel veel genieten (en Gijs heel veel lekker eten) in Azië.

Hele dikke kus van Us en prettige feestdagen daar aan de andere kant.
    XXXXxxxXxxXxxxXxXxxXxXxxXxXxxXxXxxXxxXxxXxxXxxXxxXxxXxxXxX

• 18 December 2012 - 08:12

Madeleine:

Het is toch altijd weer een klein feestje als je de laptop opstart om de mail te checken en er is wer bericht van jullie.

Natuurlijk weer genoten van een prachtig verslag en ik ben blij te horen dat de reis weer goed is verlopen.
    Nu lekker genieten van Azie.
    Je filmpje is zo cute om te smelten gewoon en de foto weer schitterend.

Ik kijk natuurlijk uit naar jullie volgend verslag en hoop dat jullie veel plezier hebben en prachtige ervaringen opdoen.

een enorme knuffel van mij en als we jullie niet meer lezen hele fijne feestdagen

Madeleine xxxx

• 18 December 2012 - 09:54

Sabrina:

Hoi hoi,

Wat een leuk verhaal weer!! Foto's ga ik nog even op de laptop kijken, maar t verslag moest ik alvast lezen :-)
    The Hobbit staat ook nog op ons lijstje om te gaan kijken, maar die is hier net uit in de bios en dan is het altijd veel te druk om gelijk te gaan.
    Ted hebben wij ook al 2x gezien en dat is echt een supergrappige film inderdaad!!

Veel plezier in Azië en ben benieuwd naar wat jullie daar gaan meemaken.

Dikke knuffel x x

• 18 December 2012 - 09:55

Pap Mam :

Hoi hoi,
    Alles goed na zo'n vermoeiende reis,nu maar even een paar dagen uitrusten alhoewel in zo'n drukke stad .
    Maar geniet er maar van.
    Wat een prachtige filmpjes zijn het geworden geweldig hoor en dan te bedenken dat jullie dit regelmatig hebben gezien echt heel mooi.
    Nu staat jullie een heel ander avontuur te wachten, en wat zullen je je huisje missen, goed te weten dat jullie het verkocht hebben aan mensen die er goed voor zullen zorgen Ha Ha .
    We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe goed jullie het zullen hebben in Azië dus laat maar snel iets horen en natuurlijk ook veel foto's
    Dikke dikke kus van ons en genieten van alles .

• 18 December 2012 - 09:58

Oma Fladder:

HALLO LIEVE MENSEN

• 18 December 2012 - 13:29

Wim:

Hoi Daan en Niels,
    Leuk om te horen dat jullie dezelfde ervaring hebben in Vietnam als ik had in 2006. Vooral als je de straat over wil steken, goed kijken en blijven doorlopen, vooral niet langzamer gaan lopen want dan berekenen al de brommers hun baan verkeerd en krijg je ongelukken. Het is net of je door het water van de rode zee loopt, voor je gaat het uit elkaar en achter je vloeit het weer dicht.
    Ik hoop dat jullie een leuke tijd hebben daar en alvast Prettige Kerstdagen en een heel goed uiteinde en nog beter begin van 201.
    Groeten, Wim, Truus en Youri

• 18 December 2012 - 14:53

Serena:

Hallootjes,

Wat een leuke verhalen... Ik liep er 3 achter, dus moest even wat inhalen!

Wat onwijs gaaf dat skydiven en abseilen...

ben wel jaloers op jullie vlucht met de a380... Lijkt me wel gaaf om in te zitten.
    Geniet lekker van jullie nieuwe land! Hele fijne feestdagen daar en ik blijf jullie volgen.

Liefs xxx sereen

• 18 December 2012 - 14:58

Serena:

Ps; heb je al een mailtje gestuurd ;-)

• 18 December 2012 - 15:14

Oma Fladder:

zoals altijd weer een heel leuk verslag in chrischurch heb ik 5 nichten en neven wonen dat zijn kinderen van mijn vaders broer wij schrijven elkaar meestal met kerst heb ook nu al een kaart gekregen . had inderdaad gehoord van de aardbeving en nu van de wederopbouw althans dat schreven zij .een van de nichten was haar huis beschadigd maar niet ernstig . dat springen van jou is super daantje doe ik je niet na. de filmpjes waren ook gaaf. wij wensen jullie hele fijne kerstdagen en een super eindjaarsfeest. graag tot het volgende verslag groetjes en knuffel van ons.

• 21 December 2012 - 23:27

Hetty:

Hoi lieve mensen,

Ik heb zojuist jullie leuke filmpjes zitten bekijken. Vooral die huppelende pinguin en dansende Dani vond ik erg grappig en aanstekelijk! Maar dat filmje van de rijdende auto gaf mij een akelig gevoel in de maag...brr, links rijden zou echt niets voor mij zijn... Wat dat betreft: petje af hoor.
    Toen die fietser plots in beeld kwam en jullie geen gas terug leken te nemen, vond ik het behoorlijk griezelig worden omdat de weg daar erg smal was en je niet goed kon zien of er een tegenligger aankwam. Op dat moment zat ik hem plaatsvervangend te knijpen :-)
    Leuke foto's ook weer. Bij jullie is de kerstsfeer ver te zoeken. Vreemd moet dat zijn.
    Maar jullie kerstkaart is wel helemaal in stijl. Fantastisch dat je daar ok nog tijd voor hebt weten te vinden.
    En dan nu weer in Hanoi. Op naar de volgende avonturen. We kijken er naar uit!
    Hou je haaks hè en blijf voorzichtig en zuinig op jezelf en op elkaar.
    Liefs, Hetty

• 26 December 2012 - 08:54

Pap Mam:

Hoi hoi,
    Sorry dat ik nu pas reageer had het verslag wel al gelezen maar het was zo'n lang verhaal dat ik het nog eens wilde lezen en had toen niet echt de tijd om te reageren.
    Het is weer een hele belevenis in een nieuw land, het zal er wel prachtig zijn, aan de foto's te zien in elk geval wat zullen jullie ervan genieten .
    Nu maar gauw allebei beter worden want als je zo grieperig bent is het niet fijn anders een tijdje rustig aan doen en een beetje op een plaats blijven.
    Je zelf lekker laten verwennen met een massage is ook nooit weg .
    Jongens geniet ervan en we horen jullie nog wel voor oud en nieuw.

Dikke kus xx van ons