Sabaidee (Hallo)
Door: Danielle
Blijf op de hoogte en volg Danielle en Niels
07 Februari 2013 | Laos, Pakxe
Verder hebben we niet veel gedaan in Kratie, even bijgekomen van alle indrukken. We hebben nog wat gekletst met studenten die hun Engels willen oefenen en dan allerlei vragen aan je komen stellen, ontzettend leuk en natuurlijk goed voor hen! We zijn niet lang in Kratie gebleven en omdat de jungle grotendeels plat gebrand is hebben we besloten daar niet heen te gaan maar rechtstreeks de grens naar Laos over te steken.
Donderdag 31 januari was het zover en natuurlijk sluiten wij Cambodja af met een waardig minibusjes avontuur. Allereerst zat het eerste busje vol dus kwam er een tweede, een half uur later dan gepland natuurlijk. Daar waren wij een van de eerste die instapten maar onze bagage werd al vastgebonden onder de klep. Toen gingen we nog meer mensen ophalen en ook hun bagage werd erop gedrapeerd en vastgebonden met de nodige touwen. We zaten na een half uur opgepropt met 14 toeristen (onthoudt dat wij vergeleken bij de Aziaten heel groot zijn en lange benen hebben) en 6 Cambodjanen in een minibusje. Heerlijk opgepropt en niet eens op een echte stoel! Gelukkig kwamen we 2 uur later aan in het plaatsje waar we over zouden stappen op de grote bus maar natuurlijk was die kapot. Er stond al een minibusje en gelukkig kwam er een 2e snel bij. Nu zaten we iets comfortabeler en was het nog maar een uurtje naar de grens van Laos. In de bus moesten we formulieren invullen en de beste man wilde ons $45 laten betalen terwijl wij wisten dat het visum $35 was en er dan nog wat kosten voor de stempels en het regelen bij komt. Dus ik meteen gezegd dat ik dat te veel vond aangezien het visum goedkoper is en toen kwam hij met de vraag “o maar is The Netherlands hetzelfde dan als Holland?” uuh ja duhhh! Dat wist onze vriend natuurlijk wel maar hij maakte er een mooi verhaal van. Maar door mijn scherpheid hoefde de hele bus maar $40 te betalen en was iedereen dus heel blij (en ik best wel trots dat ik dat voor elkaar had gekregen).
Na een klein uurtje wachten kwam een mannetje ons halen met de mededeling, daar staat de oranje bus en je loopt in 1 rechte lijn erheen, rennen is beter en je mag absoluut niet stoppen…..zo dan…..dat beloofd wat. Dit keer dus geen rustige oversteek over de grens maar een met een bonkend hart. Helemaal niets aan de hand want bij de oranje bus kregen we netjes ons paspoort terug en konden we instappen. Nog geen half uur later arriveerden we bij de ferry en heb ik nog heel snel even gepind bij de enige ATM in de buurt.
Met een klein bootje werden we afgezet op een van de 4000 eilanden, Don Det. Hier wisten we een leuk guesthouse van Petra waar we dan ook meteen naar toe zijn gelopen, helemaal aan de andere kant van het eiland. Het was er heerlijk rustig en ze hadden een mooie kamer met op ons balkonnetje een hangmat waar meteen een 2e bij gehangen werd. Hier zijn we de rest van de middag niet meer uit gekomen!!
We hebben 1 dag fietsen gehuurd en over het naastgelegen Don Khon gefietst en de watervallen van Somphamit gezien. Verder hebben we voornamelijk NIKS gedaan. Eindelijk eens echt tot rust komen!
Na 4 nachten vonden we het tijd om verder te gaan en hebben we onze weg vervolgd naar Paksé. Natuurlijk ging dit niet geheel vlekkeloos want tja, we zijn nog steeds in Azië, dus kwamen we anderhalf uur later aan op de plaats van bestemming. De mensen hier zijn minder opdringerig maar ook vooral meer op zichzelf. In Cambodja werd je overal begroet en nagezwaaid en dat is hier een heel stuk minder. Daarentegen zijn ze wel NOG een stuk relaxter dan Vietnam en Cambodja. Leuk om zo de verschillende culturen te ervaren.
In Paksé hebben we meteen de Treetop Explorer geboekt. 3 dagen de jungle in en slapen op 20m hoogte in een grote boomhut!!
We waren samen met een piloot, oorspronkelijk uit Australië maar woonachtig in HongKong. Helaas werd de prijs goedkoper bij een aantal vanaf 4, wat wij helaas net niet haalden met onze groep van 3. Ach tja, we wilden dit gewoon graag doen dus dan maar ietsje meer betalen! Alles in een kleine rugzak gepakt en na een hobbelige rit, vooral het einde waren meters grote gaten in de zanderige weg, werden we uitgerust met onze klimgordels, helmen en een rem. Deze rem was gewoon een stok met een knik erin, geweldig!!
Het waren 3 dagen waarin we veel gelopen hebben door de jungle, zowel omhoog als omlaag klimmend. We hebben heel veel ziplines gedaan waarvan de langste 400m was, zoooo gaaf!! (hopelijk kunnen we de filmpjes uploaden en kunnen jullie even meegenieten). We hebben nog wat rotsklimmen gedaan boven de waterval en op een hele vreemde manier abseilen wat bij mij, ik ging als eerste, niet goed verliep waardoor ik omhoog getrokken moest worden en even mijn katrol en touwen verzet moesten worden. Daarna ben ik veilig op de grond geland dus niets aan de hand! Ook hebben we gezwommen onder de waterval om al het druipende zweet, letterlijk de druppels vielen van mij af en zelfs Niels begon te zweten. En natuurlijk geslapen in onze eigen boomhut met uitzicht op een prachtige waterval. Jammer genoeg was een rat ons gezelschap ’s nachts en heb ik nu een gat in het zijvak van mijn rugzak omdat meneer Rat een hapje uit mijn komkommer wilde nemen en dit graag door mijn rugzak heen deed, bedankt!
Kortom, naja kort is het niet, we hebben 3 super dagen in de jungle gehad. Het enige wat we gemist hebben zijn de gibbons maar goed, je kunt niet alles hebben!
Morgen vervolgen wij onze weg met een lokale bus naar Savannakhet. We zullen zien wat dit voor avontuur met zich meebrengt!!
Nu gaan we ons bed opzoeken en onze spieren tot rust laten komen want we weten inmiddels weer waar alle spieren zitten!
Lieve volgers, bedankt weer voor jullie tijd!! Mocht je nog tijd hebben, laat dan een reactie achter, wij kijken hier ook altijd weer naar uit :)
07 Februari 2013 - 15:54
Madeleine:
Hallo schatten,
Kijk toevallig net naar mijn mail en wat zien ik Da-ni op reis heeft een verhaal geplaatst joehoe gauw lezen.
Natuurlijk weer genoten van een fantastisch verslag en geweldige foto's.
Maar eerst Daantje hoe is het met je pootje.
Wat een belevenissen weer om zo een grens over te gaan en wat goed van je dat je direct iets van de kosten zegt puik gedaan meissie.
Ik hoop natuurlijk dat jullie enorm verder genieten want de tijd gaat snel oftewel gebruik hem wel.
Hier is het weer brrrr niet lekker dus, we moeten het dus allemaal doen met jullie tropische verhalen.
Vanaf hier stuur ik jullie knuffels
xxx Madeleine
07 Februari 2013 - 15:55
Xxpapa/Hans:
Hoi Globetrotters,
Weer een schitterend verhaal. Kratie is inderdaad zo klein dat de site van waarbenjij er niet eens een kaartje bij kan plaatsen. Het busjes-avontuur is voor jullie onderdehand niet vreemd meer. Wel erg leuk die hele tocht door de boomtoppen. De foto's zijn ook weer waanzinnig. Vooral die bij de waterval. Ik vind het leuk om te zien en te lezen dat het jullie goed gaat. Ik geniet van de foto's en de verhalen en hoop dat er nog veel zullen volgen.
Geniet er van en hou ons op de hoogte.
Dikke kus Xxpapa/Hans -
07 Februari 2013 - 16:40
Oma Fladder:
hoi lieverds wat weer een geweldig verslag jullie kijken uit naar onze reacties en wij naar jullie
verhalen.
je moest eens weten hoe wij daar van genieten vooral in dit koude kikkerland.
jullie maken ook enorme uitstapjes mee is toch echt niet te vergelijken met hier.
maar die rat vond ik toch wel naar stel dat die verder kruipt,moet je toch niet aan denken.
de foto s warwn ook weer mooi en jullie zien er ook fantastich uit.
zoiets maak je natuurlijk ook maar een keer in je leven mee,dus genieten maar.
we kijken weer uit naar jullie volgende berichtgeviong.
een dikke knuffel en gauw tot de volgende keer.xxx oma fladder. -
07 Februari 2013 - 17:49
Renée:
Aaaah ik heb geen woorden voor jullie treetop avontuur! Wat ongelofelijk vet! En wat een lekker weertje hebben jullie inmiddels. Dat kan je hier niet echt zeggen. Wij (Mimo aart hetty en ik) zijn net een weekendje naar Boedapest geweest. Was heeeel leuk ook, maar het weer was iets minder ;) deed me nog wel een beetje denken aan de vakanties die we samen hebben doorgebracht Daansje :) met de bikkel programma's van aart hihi. Maar jullie zijn ook goed in het uitstippelen van de mooie dingen om te bekijken! Hoop dat de reis naar jullie volgende bestemming wat comfortabeler is ;)
Kus! -
07 Februari 2013 - 18:03
Titta:
Alaaf,Alaaf.
Ja, nu moeten we daar mee beginnen, want de carnaval staat weer voor de deur :-)
Wat een heerlijk verslag weer, was jammer genoeg onderweg toen mijn " verslag-alert" afging hihi.
De foto's liegen er niet om.
Van het ene uiterste, opgepropt in een bus, in het andere uiterste, de "wijde wereld", zo prachtig en mooi.
De waterval is zo gigantisch mooi om te zien, en jullie abseilen daar dan gewoon effentjes naar beneden. Jullie snappen al, maar zoiets zou ik echt niet durven.
De boomhut is toch echt het toppunt van romantiek, en dat stralen jullie ook uit.
Alleen was het dit keer geen vogel waar jullie last van hadden, maar meneertje Rat, die op zoek was naar een lekker hapje.
Jullie hebben ook heerlijk de rust genomen in de hangmatten.
Dat was ook maar goed ook, want jullie zijn ook weer zeer actief geweest met klimmen en abseilen.
Logisch ook dat jullie nu spierpijn hebben. Dus, toch maar weer een beetje rustig aan.
Jullie lunch zag er ook best lekker uit.
Blijf lekker genieten, en jawel, morgen (vrijdag 8 februari) is het nog maar 100 dagen !!!!!
Ik hoop snel weer te skypen of te Whatsappen .
Heel veel liefs en nog heel veel plezier.
Dikke kus van Ber en Titta XxXxXxxXxXxXxxxXxxxXxXxxXxxxXxXxxxXx
07 Februari 2013 - 18:11
Youri:
Beste Niels en Dani,
Wat was dit weer een geweldig verhaal om te lezen.
Elke keer lees ik het weer met spanning en vol verwachting.
Ook paps en mams vinden de verhalen erg leuk.
Het lijkt af en toe wel een actie film, met het al rennend oversteken van de grens, :)
het busjes avontuur blijft grappig om te lezen maar jullie zullen dat wel niet meer zo ervaren.
het lijkt mij geen pretje om volgepropt te zitten in een kleine ruimte met een tropisch klimaat en dan nog zo lang..maar het is een groot avontuur.
Ook het slapen in een boom 20m hoog lijkt me heel gaaf maar toch wel een rare gewaarwording.
Hoe gaat het trouwens met je been Danielle?!
Is de wond al beter genezen?
Blijf vooral schrijven dan heb ik wat te doen,
aangezien ik de komende 6 weken thuis zit ivm een liesbreuk en ik waarschijnlijk na de carnaval geopereerd wordt. (morgen weet ik meer na het beziek aan het ziekenhuis)
Maar dat komt allemaal wel goed, alleen even kijken in hoe verre ik mee kan doen met carnaval aangezien ik in een bandje speel.
de groeten en nog heel veel plezier tijdens jullie reis vanuit het brabantse Rijen :)
07 Februari 2013 - 18:34
Esther Ent:
Wat ontzettend gaaf zeg 3 dagen in de jungle!
En waar ik erg benieuwd naar ben: hebben jullie behalve een rat nog ander wild gezien?
Groetjes esther -
07 Februari 2013 - 20:15
Sabrina:
Hoi lieve allebei,
Nu eindelijk jullie verslag gelezen. We waren onderweg naar het feestelijke Limburg, dus ik kon nu het verslag pas lezen.
Wat een spannende verhalen weer!! Ik heb weer zitten genieten.
Wat ontzettend gaaf om in een boomhut te slapen zeg, dat klinkt heel sprookjesachtig.
De foto's zijn ook echt ontzettend gaaf. Ik vind de foto van jullie samen bij de Samphomit waterval heel gaaf!!
Hele dikke knuffels voor allebei!! X x -
07 Februari 2013 - 20:39
Jacqueline:
Hoi hoi,
Eindelijk tijd om te lezen, wat een heerlijk verhaal was dit weer, wat genieten wij daar toch weer van. Van de foto's zit ik nog steeds een beetje bij te komen, wat een prachtige platen!!
Je ziet jullie gewoon genieten, heerlijk. Ben zo supertrots op jullie!!
De foto van jullie boomhut is ook geweldig, gewoon het idee dat je daar je nacht in doorbrengt, 20 meter boven de grond, geweldig.
Jullie hebben dan wel geen Gibbons gezien, volgens Niels had je je eigen Oerang Oetang bij je!!
Heerlijk zwemmen achter de waterval, lekker zonnen en vooral lekker genieten.
Ik kijk weer uit naar jullie volgende verhaal.
Blijf lekker genieten (en inderdaad Titta, nog 100 dagen ;-))
Lafjoe xmama/Jacq.x
07 Februari 2013 - 22:56
Kim:
Hé broer en zus,
Zoals de rest ook al beschrijft... Prachtig!! Ik ben JALOERS! :)
En wat hebben jullie weer bruine kopjes gekregen! Hier s de sneeuw weer zijn intreden aan het doen. Lekker hossen voor iedereen in de kou.
Morgen rond 20.00 nl tijd, rijden we weg hier. Het zal raar zijn zonder jullie! Maar zo dat wij van de kou, en hopelijk de zon, genieten..... moeten jullie vooral doorgaan met mooie foto's maken en berichten schrijven!
Liefs xxx Kim -
08 Februari 2013 - 10:01
Maxime:
Hoi lieve Dani en Niels,
Het spijt me dat ik al zo'n tijd niet heb gereageerd. Het verhuizen e.d. heeft me erg veel energie gekost. Gelukkig zijn we nu gesetteld en zijn er nog maar kleine dingen die moeten gebeuren. Het is fijn om nu eindelijk samen te kunnen wonen. We hebben het erg fijn samen en we zijn dan ook erg blij met ons appartement. Als jullie terug zijn, moeten jullie maar gauw een keer langskomen ;).
Jullie Jungle avontuur klinkt echt geweldig!! Ik word meteen weer jaloers :P. Jullie hebben uberhaupt alweer zoveel meegemaakt en het is dan ook echt leuk om te lezen hoe jullie alles ervaren. Ik heb jullie vorige verslagen opgeslagen, zodat ik deze nog kan lezen. Hier ben ik nog niet aan toegekomen. Maar ik ga het zeker doen!
Blijf lekker genieten en ik kijk uit naar jullie volgende verslagen!
Liefs,
Maxime. -
08 Februari 2013 - 17:34
Pap Mam:
Hoi hoi, Niels Danielle,
Zo te lezen hebben je weer een super tijd achter de rug.
En je hebben er weer hele mooie fotos bij het verslag gedaan, geweldig.
Was dat niet eng een rat of heb je hem niet echt gezien ik zou toch liever vogels hebben hoor.
Jammer dat er geen apen waren dat had helemaal leuk geweest.
Met het abseilen hebben je weer je hart op kunnen halen wel iets anders dan in de Ardennen.
Het is geweldig wat je allemaal weer hebben gedaan ga vooral zo door neem regelmatig tijd om uit te rusten dan kunnen je daarna er weer tegen aan.
Wij gaan ons best doen op de skieen, we hebben er zin in, dikke kus van ons xxxxxen zodra het weer kan horen je van ons. -
10 Februari 2013 - 14:10
Adrie Cora:
hoi niels en danielle
alles gaat goed met jullie al we de foto.s en het verslag lezen
wat genieten jullie zoveel mooies dat zie je maar een keer in je leven
geniet er maar lekker van en we kijken wer uit naar jullie verslag
pas goed op elkaar en geniet groetjes van ons en een dikke kus xxx
adrie cora -
12 Februari 2013 - 11:35
Jorina Luijten:
Dag Dani en Niels,
Jeetje wat een verhalen weer, hartstikke avontuurlijk. Ik weet niet of ik dat allemaal ook zou willen beleven, dan bedoel ik dat gesjouw met rugzakken en een rat die een gat in je rugzak vreet... Ik vind het geweldig dat jullie optimaal genieten. De foto's zijn adembenemend mooi.
De trip door de jungle, dat abseilen en de fenomenale uitzichten. Ja, ik benijd jullie absoluut.
Maar... wij zijn ook op vakantie, in zeeland, in een huisje... bijna net zo spannend als jullie verhaal.... hahaha..
Ik wens jullie nog heel veel vakantie plezier. Een lieve groet van de Luijtjes uit Ittervoort.
O ja..... en ook van Jimi.
xxxx