Laatste week Australië - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Danielle en Niels - WaarBenJij.nu Laatste week Australië - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Danielle en Niels - WaarBenJij.nu

Laatste week Australië

Blijf op de hoogte en volg Danielle en Niels

02 November 2012 | Australië, Brisbane

Hmmm te vroeg gejuicht. De voorspellingen zijn alleen maar bewolking en regen voor onze laatste week in Australie. Waar hebben wij dit aan verdiend?
We zijn wel heel blij want na 7 weken kaartlezen zijn we erachter hoe de NavFree op mijn iphone werkt (kleine verandering in de instellingen) en nu kunnen we dus met GPS heerlijk navigeren en rijden we iets minder gestrest rondom grote steden!! Nieuw Zeeland wordt op deze manier een makkie!!
Na de Blue Mountains zijn we weer naar de kust gegaan. Via Port Macquarie waar we springende walvissen en dolfijnen hebben gezien toen we op een uitkijkpunt stonden, zijn we naar Coffs Harbour gereden. Daar overnacht en doorgereden naar Yamba. Viel niet veel te beleven maar wel heerlijke verse King Prawns gegeten!!
Daarna door naar Byron Bay. Hier hebben we gerelaxed en zijn een dagje langer gebleven. ’s Nachts had het flink geregend en de voorspellingen waren bewolking maar we hebben geluk gehad want de zon heeft zowaar de hele dag geschenen (soms achter de wolken). We hadden ons dan ook niet ingesmeerd omdat we hier niet op bedacht waren en dat hebben onze gezichtjes geweten, meneer en mevrouw Tomaat was de naam. Gelukkig met wat Aloe Vera bodylotion is dat snel over gegaan!
Na Byron Bay zijn we iets verder naar het noorden gereden en hebben in Coolangatta een surfles gehad!! Aan de Gold Coast, het surfgebied van Australië!! Het ging echt goed, ik had meteen de eerste golven te pakken! Daarna even wat minder omdat die onderstroom zo verschrikkelijk sterk was dat we uitgeput waren en aan het einde nog een paar flink lange golven gesurft! Niels is een diesel en komt wat traag op gang maar heeft uiteindelijk ook gestaan! Hij vond het zowaar leuk en wilde in Noosa misschien nog wel een plank huren om te oefenen! We zullen zien. Na de surfles zijn we vroeg gaan slapen en de dag erop zijn we via Surfers Paradise naar Noosa gereden.
Surfers Paradise is het Miami van Australie. Grote flatgebouwen met appartementen, boulevard met veel te veel verschillende surfscholen, zien en gezien worden etc. We zijn in ieder geval blij dat we onze surfles in het kleinere, persoonlijkere Coolangatta hebben gehad!!
Onderweg naar Noosa moesten we ook nog langs de Uggs-store. Voor Rinske haar nichtjes moesten we 2 paar meenemen, voor Sab een paar als verjaardagskado (niet alleen van ons maar ook van papa en mama) en ik wilde zelf dan toch ook een paar echte Australische lekkere warme Uggs. Dat zouden dan 4 paar zijn. Een half uur later stonden we echter met 6 paar buiten en een lege portemonnee… Niels is namelijk ook aan de Uggs, outdoorUggs voor op wintersport, ze zijn echt super gaaf! Vooral nu onder zijn korte broek zag het er enig uit.
Na de Uggs was het nog maar een klein stukje naar Noosa waar we bij de Scouts op het terrein voor $20 mogen kamperen. De nodige faciliteiten zijn er en het scheelt ons weer een dure camping voor de laatste 2 nachten. Tentje opgezet, lekker gekookt en weer vroeg naar bed want het is weer vroeg donker en dan worden we gek van al die muggen dus gaan we lekker lezen in de tent (ik ben al aan mijn 3e boek bezig op mijn telefoon, heb nog nooit zoveel gelezen…ja Daan jij leest mijn verslagen en ik ben aan de boeken haha).
We zijn donderdag Noosa National Park in gegaan en hebben daar gewandeld. Mooie kustwandeling langs verschillende baaien waaronder eentje waar ik totaal alleen op het strand heb gelopen, zo mooi en rustgevend!! Het uitzicht was prachtig en we hebben dan ook rustig aan gedaan en veel gestopt om van dit uitzicht te genieten. Sowieso genieten we volop want het zijn onze laatste dagen in Australië en hoewel we ons verheugen op Nieuw Zeeland, gaan we Australië toch ook zeker missen!
We hebben heerlijk gepicknickt aan zee en zijn daarna het strand op gegaan om lekker te relaxen. Zelfs Niels heeft het bijna 2 uur volgehouden waarna hij dan ook “helemaal klaar was met dat K*Tzand, het zit echt overal”. Super lief natuurlijk dat hij voor mij is gebleven maar nadat ook ik gezandstraald was zijn we nog even langs de boulevard gegaan en daarna heerlijk op de camping gaan rommelen. Achterbak organiseren, douchen, eten en genieten van onze echte laatste kampeeravond in Australië.
Vandaag zijn we naar de Australian Zoo (die van Steve Irwin) geweest. Helemaal geweldig! Geleerd over koala’s, kangaroo’s geaaid, koala’s geaaid en genoten van alle mooie dieren van Australie!! Na 5 uur in de Zoo gelopen te hebben zijn we naar Brisbane gereden. auto ingeleverd en daar heeft Rinske ons opgehaald! Schade geregeld, hopelijk gaat Sunnycars in NL het voor ons regelen want blij zijn we niet en bij Hertz huren we nooit meer een auto. Al met al is het allemaal goed gelukt en zijn we nu aangekomen bij Rinske en Mathijs. Hebben we de mooie kleine Jason gezien en gaan we zo lekker eten!
Dit weekend nog even genieten in Brisbane en dan op naar Nieuw Zeeland!!

• 02 November 2012 - 08:47

Madeleine:

Geweldig toch weer he wat een belevenissen.
    Ik heb er weer van genoten alhoewel ik het heel triest vind dat jullie niet zulk mooi weer hebben, hopelijk brengt Nieuw Zeeland betere tijden.
    En wat een ervaring om die beesten te aaien.
    IK kijk uit naar jullie volgende belevenis tot dan have fun en GENIET
    een enorme knuffel van mij

• 02 November 2012 - 08:55

Manus, Sab & Bounty:

Hey lieve Banaan en Niels!!

Ik heb een gezellige verjaardag gehad en ik kan niet wachten tot ik mijn nieuwe Uggs aan kan!! Superlief cadeau!!

Gaaf dat jullie gesurfd hebben!! Dat lijkt me wel cool om te doen.

Australië zit er alweer op voor jullie, maar nu gaan jullie lekker aan Nieuw-Zeeland beginnen. De boel daar onveilig maken :-p

Heel veel liefs van ons (Manus, Sab & Bounty)

• 02 November 2012 - 08:57

Titta:

Hallo Luitjes.

Jullie zijn tijdens deze reis erg grensverleggend bezig zeg.
    Danielle leest boeken :-), Gijs hapt zand en komt zelfs met Uggs thuis.......het moet niet gekker worden.
    Zoals in het verslag zie ik jullie op de surfplank staan en er ook weer afvallen hihi.
    Jullie maken erge leuke dingen mee waardoor de minder leuke dingen, zoals de muggen, in het niet vallen.
    Als ik lees over de King Prawns loopt het water me al in de mond, volgens mij maak je tijdens het eten net zo'n sprongetje als George.( voor wie niet weet wie George is, hij is van Masterchef Australia)
    Volgens mij is het ook heel indrukwekkend om de springende walvissen en dolfijnen te zien.
    En ook te genieten van de "rust" momenten.
    Maak er nog een paar leuke, gezellige Australische dagen van bij Rinske,Mathijs en Jason.
    Op naar het volgende land !!!!!!!!
    Alvast een hele goede reis naar Nieuw Zeeland.

Heel veel liefs en een dikke kus van Us. XXXXxX

• 02 November 2012 - 09:10

Pap Mam:

Hoi hoi,Niels Daniëlle.
    Ik hoorde net jullie bericht binnen komen, alles goed met jullie?
    Jammer dat laatste weken het weer niet zo goed heeft mee gewerkt ,maar desondanks hebben je toch volop genoten van alles ,en wat hebben je veel gezien en gedaan.
    Het surfen zal ook een belevenis geweest zijn in de hoge golven, en nog een keer les is altijd goed ,dan kun je het ook echt minder gespannen doen.
    Wat gaat de tijd snel , nu al weer richting Nieuw Zeeland.
    Hadden je schade gehad aan de auto? Hoe hadden je die opgelopen.
    Geniet nu even om bij Rinske en Jason te zijn want dan gaat jullie volgende avontuur eraan komen.
    We zijn heel benieuwd hoe dit wereld deel jullie gaat verwonderen ,en ons natuurlijk via jullie verslagen en foto's.
    Nog een heel fijn weekend is Brisbane, natuurlijk een fijne vlucht naar Nieuw Zeeland.
    Geniet van alles en van elkaar en pas goed op elkaar dikke dikke kus van ons xxxxx

• 02 November 2012 - 09:10

Pap Mam:

Hoi hoi,Niels Daniëlle.
    Ik hoorde net jullie bericht binnen komen, alles goed met jullie?
    Wat gaat de tijd snel , nu al weer richting Nieuw Zeeland.
    Hadden je schade gehad aan de auto? Hoe hadden je die opgelopen.

• 02 November 2012 - 09:20

Jacqueline:

Hoi hoi, onderweg naar Zwolle voor de bruiloft van Loes en Rob jullie verslag gelezen. Fijn dat de zon toch nog tevoorschijn is gekomen. Het ziet er dan toch mooier uit. Gaaf dat jullie nog gesurfed hebben! In de Zoo al die beesten aaien...heerlijk!!
    Doe Rinske, Mathijs de groeten en geef Jason een knuffel van mij.
    Heel veel plezier dit weekend en een goede reis naar Nieuw-Zeeland
    Lafjoe xmama/Jacqx

• 02 November 2012 - 10:21

Marion:

Hey Dani en Niels!
    Ik heb steeds trouw jullie verslagen gelezen hoor! Ik ben bijna een beetje blij als je schrijft dat het daar ook wel eens regent en zo. Hier is het nu namelijk wel echt herfst.
    Natuurijk ben ik stikjaloers op al het moois dat jullie daar zien en meemaken. De foto's zijn ook fantastisch!!
    Blijf schrijven zodat we ook Nieuw-Zeeland kunnen meebeleven!
    groetjes,

Marion

• 02 November 2012 - 10:42

Daneil Van Den Hooven:

Weer een leuk verhaal, maar wat zijn in vredesnaam Uggs??

• 02 November 2012 - 10:46

Daneil Van Den Hooven:

Jongens nog een zeer goedbedoelde tip over fotograferen. Probeer zeker als de oceaan op de achtergrond is het toestel recht te houden.

• 02 November 2012 - 10:54

Olga&Truong:

Hey Daan en Niels!

Wat een leuk verhaal weer en wat gaaf dat jullie gesurfd hebben! Haha enne.. kan me nog iets herinneren van Daan die heel stellig tegen Niels zei: 'mij zie je niet met Uggs hoor!' En nu zijn jullie beide aan de Uggs:) Leuk hoor en verrrrry Australian dus dat kon niet ontbreken!
    Met je opa zn knie gaat het steeds beter, hij was gister nog bij me en heb enorm gelachen want hij had een paar weken geleden uitgebreid zn ontevredenheid over het verloop na de operatie naar zn orthopeed uitgesproken, en nu was gister zijn orthopeed bij ons op de praktijk voor overleg dus ik deed hem de groetjes van je opa en hij wist meteen wie hij was!! Hij zei echt zo: 'ooooh ja dat is die concierge, ja die was niet tevreden en ik geef hem groot gelijk!'. Echt grappig was dat.
    Maar geniet nog ff van de laatste daagjes in Aussie en ik ben heel benieuwd wat jullie van NZ vinden! Als je nog adressen nodig hebt van mn familie daar, hoor ik het wel!

Liefs,

Olga&Truong

• 02 November 2012 - 11:52

0ma Fladder H:

hallo lieve mensen weer ontzettend genoten van jullie verslag erg gelachen om mevrouw en meneer tomaat kan mij er iets bij voorstellen . hopelijk krijgen jullie beter weer in nieuw zeeland we gaan in ieder geval voor jullie duimen blijven jullie daar lang ik had begrepen dat jullie daar langer blijven dan in australie in ieder geval concluderen wij dat jullie erg genieten en dat is de hoofdzaak heel veel plezier en tot het volgende verslag wij kijken er naar uit veel liefs .

• 02 November 2012 - 13:35

Rasje:

Ha Lieve vrienden.

Haahahah Vet stoet man echt blijf het leuk om alles te lezen en zo gaaf !

OOOOOOO lieve meis wat was is blij zo lief van je!
    Ik mis je ook heel erg, hij staat naast Smile! XXXXXXXXXXXXX en grote Knuffel!
    Ik heb heelaas nog steeds geen werk, maar misschien kans op een opleiding en baan binnen de zorg maar daar zijn ze allemaal mee bezig en hoor nu eindelijk wel te kunnen horen dat het wat gaat worden.
    Maar wachten is niet mijn sterkste punt.
    Momeneel ben ik veel vrijwillergers werk aan het doen hier in de wijk en in een ziekenhuis met in de bieb van het ziekenhuis en dan de zalen langs om te vragen of dat mensen behoeften hebben aan wat te lezen.
    dus zo blijf ik een beetje bezig.
    Maar ik hoop dat ik je binnekort leuk nieuws kan brengen over dat ik een leuke baan of zo iets heb...

Lieve schatten geniet lekker daar denk veel aan jullie!

Dikke kus en veel liefs Rasje

• 02 November 2012 - 13:58

Jorina:

Wat een mooi verslag weer, erg leuk geschreven. Het is fijn te horen dat jullie het naar jullie zin hebben.
    Leuk dat verhaal van die Uggs, ik heb nog nooit een man met Uggs gezien, wist niet eens dat ze die ook voor mannen hadden. Ben erg benieuwd. Ik zou wel graag een foto zien van Niels met zijn nieuwe aanwinst.
    Het is toch altijd fijn een nauw contact met dieren te kunnen hebben, het aaien van kangaroos! "Die diurven" was de reactie van Piet. Volgens mij zijn dat toch wel superlieve dieren?
    En die king prawns! Ja, het water liep mij ook in de mond.
    Wij wensen jullie nog een heel fijn weekend en een goede reis naar Nieuw Zeeland! Ik kijk al uit naar een volgend verslag. Een lieve groet uit Ittervoort van Piet, Jorina, de kids en...... Jimi. xx

• 02 November 2012 - 17:27

Maxime:

Hoi lieve Dani en Niels,

Jammer dat we niet kunnen skypen vanavond. Maar hopelijk wel snel een andere keer!
    En wat een pech hebben jullie met het weer zeg. Hopelijk wordt het beter in Nieuw-Zeeland.
    De tijd gaat toch maar weer snel voorbij. Het eerste land/gedeelte van de trip zit er alweer op met mooie herinneringen en ervaringen rijker ;)!

Goede reis, maandag!
    Liefs,

Maxime.

• 02 November 2012 - 20:06

Monique:

Weer een erg leuk verslag...ik moet nu niet alleen jullie verhaal lezen,maar ook dat van Jacq en Hans. Ik zei nl dat ik veel van Jacq zie, maar niet van hem. Nou, dat heb ik geweten :-). Dus ook alle reacties worden hier gelezen...heerlijk!
    Heb je ouders, Danielle, vandaag in Zwolle gezien. Je moeder heeft veel foto's gemaakt van het bruidspaar...kan je het ooit ook nog eens zien :-). Misschien ter inspiratie ? :-).
    Was een gezellige dag...10 graden, veel wind, maar gelukkig droog.

Have fun, mates!

• 03 November 2012 - 12:50

Renee:

Jeeetje Daans! Allereerst mijn nederige excuses. Ik liep flink achter met de verslagen omdat ik op vakantie ben geweest en daarna steeds geen tijd had, maar ben er vanochtend heerlijk voor gaan zitten om te kijken wat ik allemaal had gemist. En het is nogal wat! Hallo hee wat hebben jullie weer geweldige dingen gezien en meegemaakt. De pinguïns lijken me fantastisch! Jullie zien er trouwens zo gelukkig uit met z'n tweetjes, ik geniet steeds van jullie foto's! Beetje jammer dat Niels z'n nieuwe vriendin er ook op moest, maar neem aan dat je die aan de krokodillen hebt gevoerd ;-) wel een beetje jammer van die regen zo op het laatst, dat hadden we niet afgesproken hè, voordat je wegging? Maar niet getreurd, ook ik ben al meerdere maken tot op het onderbroekje doorweekt geweest. De tijd gaat bizar snel zeg, dat jullie nu alweer op weg gaan naar een nieuw continent om avonturen te beleven. Kan me voorstellen dat jullie daar erg veel zin in hebben en ik ben ook zeer benieuwd wat jullie nog meer voor verhalen voor ons in petto hebben....

Liefs en kusjes van de Elliot

• 03 November 2012 - 14:01

Hetty:

Na wat wind/"storm"-stilte van mijn kant nu eindelijk ook weer een reactie mijnerzijds! Hebben jullie trouwens ook nog wat meegekregen van de superstorm Sandy die New York en omgeving geteisterd heeft? Een ware ramp daar en ineens weten de New Yorkers ook hoe het is om zonder elekriciteit en brandstof en met lege schappen in de winkels te moeten leven. De marathon die morgen zou plaatsvinden is zelfs afgeschaft! Wat dat betreft zijn die regenbuitjes bij jullie peanuts! Alleen maar mooi weer zou ook vervelen en.... met die donkere luchten krijg je prachtige foto's!! Ik beleef alles in gedachten mee: heerlijk, zo helemaal in je eentje op dat weidse strand! En gatsie wat een vreselijk griezelig grote spin! Ik zou helemaal niet meer op mijn slippertjes durven lopen daar ,en toch zie ik Dani daar doodgewoon weer mee lopen. Maar gelukkig is jouw superheld Niels in de buurt om met zijn stok toe te slaan en het monster te verjagen of te doden (ik weet niet hoe ver de dierenliefde van jouw superheld reikt).
    Het lijkt mij ook een geweldige ervaring om samen zo te surfen. Dat drukke gedoe in dat ultramoderne surfparadijs lijkt mij absoluut helemaal niks!!! Jullie kiezen het prima uit zo. Heerlijk hoor.
    En nu zit Australië erop. Ik ben benieuwd naar jullie Nieuw Zeeland avonturen.
    Goede reis verder en tot de volgende keer!

Knuf van Hetty

• 04 November 2012 - 10:29

Ada:

Hai,
    WOW wat heb je al veel gedaan.Ik heb ff naar de foto's zitten kijken en zie je genieten van alles.
    Heerlijk relaxed alles. Goeie reis verder.